‘Wat is hier aan de hand’ moet een oplettende buurtbewoner gedacht hebben toen ze zag dat de ramen van het zorglokaal van de Einstein Class afgeplakt waren. Geen taxi’s op het gebruikelijke tijdstip in de straat. Geen kinderen die om 14.00 uur het terrein van de Einstein Class verlieten. Ze sprak een buurtbewoner aan die haar hond uitliet. ‘De school is wel open, ik heb de kinderen vanmorgen naar binnen zien gaan…’ Het was stil op de Galjoen, maar toch speelde zich in het Einstein gebouw wel degelijk iets af.

Op vrijdag 24 februari, vlak voor het ingaan van de voorjaarsvakantie, werd er een feestje gehouden. Een feestje wat alles had wat een feestje een feestje maakt. Enthousiaste kinderen en coaches, drinken met wat lekkers en muziek. Er werd gelachen, gezongen en gedanst tijdens de Silent Disco.

De leerlingen konden aan de zorgcoaches hun favoriete liedjes doorgeven welke verwerkt werden in een playlist. Alle leerlingen en coaches kregen een koptelefoon en konden dansen op de muziek. Waar links van het lokaal een groep leerlingen en coaches los ging op het ‘Links Rechts’ van de Snollebollekes, zong rechts een groepje leerlingen mee met het nummer ‘Walk on Water’ van Milc Inc. Natuurlijk kon de polonaise niet ontbreken.

Iets na 15.00 uur kon de vakantie voor de leerlingen beginnen. Moe, maar voldaan stapten ze in de taxi of op de fiets op weg naar huis.