De leerlingen van de Einstein Class (AMS, Franeker) werken de afgelopen periode aan het project van de Kibboets. Wanneer de coach vertelt dat de komende periode in het teken zal staan van de Kibboets (joodse landbouwschool) wordt er in het lokaal luidkeels gezucht.

De leerlingen zijn van mening dat dit over de geschiedenis gaat en geschiedenis is saai. Echter zijn de leerlingen er de afgelopen weken achter gekomen dat de Kibboets helemaal niet saai was. Doormiddel van verschillende creatieve activiteiten zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het leven van ‘toen’. De Joodse landbouwschool, die gevestigd was in Franeker, maakt dan nu ook veel los in de verschillende lokalen binnen het Einstein gebouw. Leerlingen sparren met elkaar over hoe die tijd zou moeten zijn geweest. Zouden deze mensen toekomst plannen gemaakt hebben? En zouden deze mensen ook dromen gehad hebben? Met dit thema zijn ze binnen de Einstein aan de slag gegaan.

Zo hebben de leerlingen de afgelopen periode verschillende bezoeken gebracht aan de kunstkamer te Franeker, het HCF en het Martena museum. Hier kwamen de leerlingen erachter dat een museum niet suf en saai is maar dat er ook genoeg activiteiten zijn in de verschillende musea!

Op school wordt er tijdens de verschillende vaklessen hard gewerkt aan het maken van dromenvangers en spreuken die te maken hebben met dromen. Eén van de dromen is dat er meer ruchtbaarheid gegeven zal worden aan het thema rondom de Kibboets. En deze droom komt uit voor de leerlingen van de Einstein!

Op donderdag 3 november wordt er een monument onthult geheel in het teken van de Kibboets. Het mooie hieraan is dat de Einstein Class dit monument adopteert!