Het is bijna 22.00 uur wanneer Taede Haarsma, leidinggevende van de Einstein Class het gebouw afsluit en op zijn fiets naar huis gaat naar een succesvol Open Huis. Een Open Huis welke voor de eerste keer georganiseerd werd.
Zonder aankondigingsposters, zonder advertenties in de krant maar met alleen de berichtgeving op de eigen socials wisten bijna 80 bezoekers de weg naar de Galjoen te vinden.

De vraag is groot, de beschikbaarheid voor volgend schooljaar beperkt maar toch wilde Taede en zijn team op woensdag 25 januari iedereen kennis laten maken met de Einstein Class en laten zien waar ze zo trots op zijn. En niet alleen het 16-koppig team was aanwezig, ook een negental leerlingen hielpen mee met het Open Huis.

Vanaf 15.00 uur was het een komen en gaan van bezoekers die naast koffie/thee en wat lekkers werden voorzien van diverse presentaties welke werden gegeven door de coaches. In lokaal 4 (onderbouw) werd verteld hoe een dag bij de Einstein Class eruit ziet, in lokaal 5 kon men genieten van een foto- en filmimpressie en stonden enkele werken van leerlingen opgesteld.

De orthopedagogen gaven in lokaal 6 uitleg over de verschillende arrangementen en de aanmeldprocedure. In het Einstein Lab (lokaal 7) waren enkele leerlingen bezig met tekenen, lego bouwen en konden de bezoekers ook zelf aan de slag met de robots op de Lego League tafel. De coaches van de bovenbouw gaven in lokaal 8 een presentatie over de dagindeling en het vakkenpakket.  In zorglokaal 3 werd ruimschoots gebruik gemaakt door jong en wat ouder van de SmartWall.