Er gebeuren veel goede dingen binnen de muren van de Einstein Class echter lukt niet altijd alles. Sommige van onze leerlingen hebben zoveel prikkels dat het volgen van de lessen met de klas te veel is. Soms is het al lastig om naar school te komen, om die reden is lokaal 3 omgedoopt tot het Start-Up lokaal. In dit lokaal proberen we met veel persoonlijke aandacht en doormiddel van zorgactiviteiten de leerlingen structuur aan te bieden zodat ze weer binnen de muren van de Einstein Class komen.

De zorg (thuiszit) coaches van de Einstein Class hebben in lokaal 3 een huiskamersfeer gecreƫerd waar de leerling op een eigen vaste plek kan werken aan de kernvakken Engels/ Nederlands en Wiskunde in hun persoonlijke leerroute. Met dit programma proberen we de betreffende leerling in minimaal 3 maanden tijd weer terug in het onderwijsprogramma te krijgen en als dit niet lukt, dan kijken we naar wat wel lukt.

Ieder traject start met een gesprek waar samen met de leerling/ouders en thuiszitterscoaches de doelen worden opgesteld voor de komende periode.

Schema / opbouw

De leerling komt vanuit een thuiszitterssituatie dus zal de opbouw geleidelijk gebeuren.
Er wordt gestart met de dinsdag en donderdag van 10.15 t/m 12.15 uur. Per leerling wordt er gekeken of de start gelijk vier uur per week kan of dat leerling begint met 1 blok van 2 uren.